A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Kim kimin kayığında

Kategori Kategori: 'Hayır'lı Demokrasi | Yorumlar 0 Yorum | Yazar Yazan: Ferruh Dinçkal | 23 Nisan 2019 04:04:18

Tam 60 yıldır Türkiye’de değişen hiçbir şey yok. Milletin parası ile yol yaptık, köprü yaptık diye öğünenler 1959 yılının 1 Mayıs’ını bilirler mi acaba? Hiç sanmıyorum okumadan bilenler, yaşadıklarından deneyim kazanamayan, seviyeyi küstahlık boyutuna getirip , görgü ile alay eden densizler bütün dünyayı kendi çevresindeki kısa süreçli bir zaman dilimi ile anlamaya çalışırlar. Bu anlamlandırma çabaları da aslında günlük, kendi çıkarları içindir.



Peki ne olmuştu 1 Mayıs 1959’da?

O günün ana muhalefet lideri İsmet İnönü Uşak gezisinde kendisine atılan bir taşla başından yaralandı. 4 Mayıs 1959’ da bu kez İstanbul Topkapı’da bindiği arabaya kalabalık bir grup hücum etti.Taşlı sopalı saldırganların hedefi İsmet Paşa’yı linç etmekti.

Rastlantı bu ya, o sırada oradan geçen bir süvari müfrezesi başlarında binbaşı Turhan Bayraktar ile,  olayı görüp az sayıdaki askerleriyle saldırganları arabanın etrafından uzaklaştırmıştı. Saldırganların atıkları slogan da “Vurun Makarios’a” idi. Zeka yoksunları Demokrat Parti kayığına binmiş ülkeyi kurtarıp, kuran insanlardan bir kahramanı, Makarios yanlısı olarak itham ediyorlardı.

O gün bugün Türkiye’nin yakın tarihinde çok sayıda bu gibi olaylar gelişti, genelde de CHP liderlerine yönelik oldu

Örnek mi?

1975 Haziran  Gerede’de  

1977 Mayıs  İzmir’de  

1977 Nisan Gümüşhane’de

1980 Haziran Nevşehir’de

suikast girişimlerine maruz kalan Bülent Ecevit idi.

1959’da Demokrat Parti kayığına binip İsmet İnönü’yü Makarios olarak niteliyenler  bugün AKP kayığına binip  Kılıçdaroğlu’nu PKK ile itham edip linç etmeye çalışıyor.

Sürekli kayığa binen ortanın sağı ya da aşırı sağ görüşlü yurtaşlar ülkeyi muhalefetin yönetmediğini algılayamıyor.

Peki bugün AKP kayığını kim kullanıyor "Saray şahinleri" mi yoksa "Pelikancılar"  mı?

Yakın gelecekte biz bunun cevabını alırız ama   Twitter'da @brnslagcaisimli bir kullanıcı, yazdığı bir  tweet dizisi ile Ak Parti içindeki "Pelikancıları" iyi gözlemlemiş.

İşte Baransel Ağca isimli Twitter kullanıcısının Pelikancılar tweet dizisi:
1. Seçim süresinde bir kere daha gündeme gelen Pelikancılar kimler. En bilinen isimleri, Süheyb Öğüt Hilal Kaplan Öğüt (Süheyb'in eşi), Melih Altınok, Kurtuluş Tayiz, Cemil Barlas, Cem Küçük, Haşmet Babaoğlu... Peki arkalarında kim var? Berat Albayrak. Nereden biliyoruz?+

2. Kurban olduğum RedHack tarafından yayınlanan e-postalarda, Berat Albayrak ve Süheyb Öğüt arasındaki yazışmalardan. Berat, Süheyb'e bir dernek kurması için talimat veriyor, hatta yönetim için de bir liste atıyor.

3. Pelikancıların amaçları nedir? AKP içi rant kavgasının öznelerinden Pelikancılar, FETÖ'den doğan boşluğa oturan ve Davutoğlu'nu tasfiye eden ekip. Davutoğlu'nun Erdoğan'ı devirmek için hamleler yaptığını iddia eden Pelikan Dosyasını hazırlayan ekip.

4. Berat'ın kurulmasını emrettiği dernek ise @BosphorusGlobal, bu derneğe bağlı, İngilizce ve Türkçe tweet atan ve Kürt meselesi, AB süreci gibi gündemlerde algı operasyonlarında aktif kullanılan pek çok hesap da var. İlk linkte sıralı tam listesi var.

5. Tabi Hilal Kaplanlar Süheyb Öğütler Cem Küçükler, bu işin medya yüzü, Ayşenur Bahçekapılı, Abdülhamit Gül gibi isimler de Pelikancı ve AKP'nin içinde önemli yer tutuyorlar. Davutoğlu ekibinin tasfiyesi sonrası merkeze yerleşenlerin büyük bir bölümü Pelikancı.

6. Yani burada bahsettiğimiz, tek başına bir dergi çevresi falan değil. Beştepe ile AKP ile doğrudan bağı olan, son 3 yıldır AKP'nin merkezinde önemli bir yer tutan ve rantın, balın kaymağın tadına henüz varmış tipler. Hatrlarsanız Süleyman Soylu başta bunlarla gerildi.

7. Yine bir Pelikancı olan Fatma Sayan ile yaşadığı tartışmanın ardından Berat, Soylu'yu azarladı. Soylu Erdoğan'a şikayet etmesine rağmen, Erdoğan sesini çıkarmadı ve tarafını belli etti. Soylu'ya 2 yol kaldı. Ya gidecekti. Ya da Pelikancılarla iyi geçinecekti. Kalacaktı. Kaldı.

8. Yani şu an bakıldığında, kendini Reisçi, Saraycı olarak tanımlayan bir ekip, AKP içerisinde oldukça güçlü ve damata bağlı. Damat, kişisel geleceği açısından İstanbul ve Ankara'yı bir daha alamama korkusunu hissettiği için olabildiğince sorun yaratmaya çalışıyor.

9. Reis ne yapıyor? Birlikte yola çıktığı sadık ekibiyle birlikte olan biteni izliyor ve "Berat ne koparsa kar ama koparamazsa da ihale bana kalmasın" diye bekliyor. Neden mi? Çünkü o da geleceğini düşünüyor ve hala sessiz sedasız emeklilik sürebileceğine inanıyor.

10. Benim gördüğüm, bu Pelikancılar bu işin peşini iki açıdan bırakmıyor. İlki yukarıda da dediğim gibi bir şans varsa Ankara ve İstanbul için, bunu kullanıp şehirleri kaybetmeme. İkincisi ise, yaşanacak kayıpta ortaya saçılacak usülsüzlükleri kapatmak için zaman kazanma.

11. YSK'dan alacakları sonucun onları tatmin edeceğini sanmam. Ama şu süreci ne kadar uzatırlarsa o kadar az kadroları zarar görecek. Bir de bu yeni ekip, en fazla 4 yıldır AKP rantının büyük lokmasını yiyor. Bu kadar celallenmeleri normal.

12. Pelikancılar algı yaratmaya devam ediyorlar. Seçim hileleri adlı, sahte belgelerle sçeimde hile yapıldığını göstermeye çalışan ve ingilizce tweetler atan hesabın duyurusunu da Pelikancı Hilal Kaplan yaptı.

13. Bu arada Davutoğlu ekibinin tasfiyesi sırasında Pelikancılar olarak adlandırılan bu grup, sonrasında çeşitli ittifaklarla genişleyen ve bugün AKP'nin tüm idari ve mali işlerini yöneten bir grup. Fakat baştaki kadar homojen değiller. Bu gündemde duvara toslamalarının sebebi bu.

14. İşin sonunda ise Süleyman Soylu'nun Pelikancıları satma ihtimali en yüksek kişi olduğunu düşünüyorum. Erdoğan ise Suriye hezimetinde Davutoğlu'na mevzuyu attığı gibi yerel seçim hezimetinde de birilerine suçu atıp kelle alır. Damadına dokunur mu? Orasını bilemem.


Anlayacağınız Şahinler ile Pelikancılar tepişir, Sosyal Demokratlar ezilir!

Bazıları da bindikleri kayığı o kadar sahiplenirler ki o kayığa neden bindiklerini unuturlar.

Onlar kayığın sahibinden daha ateşli kişilerdir. Günü kurtarmak dışında hiçbir değer yargısı taşımazlar.

Unutmayın, ayni gemideyiz (kayık) diyenlerin lüks özel uçak filosu var.

Ulusal Egemenlik Bayramımız Kutlu Olsun!



Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







İşçiyi Bırak Kutlasın
Erişim engeli sonrası X'te Ekrem İmamoğlu akımı
Papa Françesko yaşamını yitirdi.
Yunanistan Türk yatırımcıların adalara ilgisinden endişeli
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'den Avrupa'ya İmamoğlu ile dayanışma çağrısı

Güney Çin Denizi: Süregelen Rekabetin Arenası
Trump’ın yardım kesintileri 14 milyon kişiyi öldürecek.
Hint - Pasifik'teki Güç Oyunları: Dörtlü İttifak ve Deniz Hakimiyeti İçin Mücadele
Suriye, Irak ve İran'daki PKK uzantıları ne olacak?
Hindistan-Pakistan Savaşı Senaryosu

Elon Musk yeni parti kurduğunu duyurdu…
Trump: Çin'den ithal edilen mallara uygulanan gümrük vergisi oranı % 125'e çıkarılacak
Trump yeni gümrük vergisi tarifelerini açıkladı.
Avrupa’nın en az et yiyen ülkesi Türkiye: Fiyatlar 5 yılda % 1230 arttı!
Türkiye'de ekonomi bir kez daha belirsizlik döneminde

Avrupa gözünü ABD'li akademisyenlere dikti.
Türkiye'de Covid-19 salgını yaşam süresini azalttı.
Uzmanlar uyardı: "Uzun yaşayanlardan tavsiye almayın"
Fahri Kiamil
İki annenin başlattığı akıllı telefon karşıtı hareket çığ gibi büyüdü

Osman Hamdi Bey’i bilmeyen varsa bile herhalde Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bilmeyen yoktur ya “Mihrap” tablosu...
JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024
KOLLEKTİF OYNAMALI KAZANMAK İÇİN

Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?
Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…
“KADERİMİZ DIŞARDAN YAZILAMAZ - DIŞARI KADERİ BELİRLEYEMEZ…”
Niyetime İlham

Yeryüzünü fırına çeviren atmosfer olayı: Isı kubbesi
Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.

500 yıllık Da Vinci çizimi sessiz drone teknolojisine ilham verdi.
Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…
Çin'den gövde gösterisi: Yarı maratonda robotlar insanlarla yarıştı…
Çin'in 10 yıllık yüksek teknoloji planı nasıl işledi?

NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.
At binmenin kökenine dair ezber bozuldu.

UNICEF raporunda Türkiye'deki çocuklar son sıralarda
AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez
Af Örgütü: Türkiye'de yargıya müdahale derinleşti
"Türkiye'de gazeteciler baskı ve yıldırma ile karşı karşıya"
Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından 2024 yılı yolsuzluk algı endeksi açıklandı!

BABAM
YAZ-IN SÖZLÜ TARİHLE YAZ-IN SÖZLÜ TARİHLE YÜRÜMEK
İKİ DİRENİŞ
Bu sistemdeki bir kusur değil, sistemin kendisi
Post-truth dünyada adalet nedir?

LOZAN (Lousanne)
KORE...
DOĞUM ORANI
İKNA YETENEĞİ
ATMA RECEP

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git