A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

"Ülkesinin çıkarlarını korumayana 'hain' denir"

Kategori Kategori: Türkiye | Yorumlar 0 Yorum | Yazar Yazan: Haberci | 27 Eylül 2012 13:36:40

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu Ortak Çalışma Toplantısı'nda net konuştu. Wikileaks belgelerine değinen Kılıçdaroğlu ABD Ankara Büyükelçisi'nin kriptosunda geçen yazışmaları okuduktan sonra; "Kendi ülkesinin değil, başka ülkelerin çıkarlarını koruyan bir başbakan, bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olmaz. Kendi ülkesinin çıkarlarını korumayan adama 'hain' denir" diye konuştu.



Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu nedenle CHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyleyerek, geçtiğimiz hafta Gaziantep, Kilis ve Hatay'a yaptığı ziyareti anımsattı. Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasından tüm vatandaşların rahatsız olduğunu belirterek, Kilis'te esnaf ziyaretinde her vatandaşın ve sanayicinin rahatsızlığını dile getirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ev kiralarının çok arttığını, memurların ev bulamadığını ifade etti.

CHP lideri, Türk dış politikasının düşman ülke üreten politikaların esiri olduğunu savunarak, vatandaşın 'ne olacak bu ülkenin hali' diye sorduğunu, hükümetin umut değil umutsuzluk verdiğini dile getirdi.

"TÜRKİYE 1998'DE 15'İNCİ BÜYÜK EKONOMİYDİ"

Türkiye'nin 1998'te dünyada 15'inci büyük ekonomi olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 2009'da 16'ncı, 2011'de 17'nci, 2012 ise 18'inci büyük ekonomiye gerilediğini, başkalarının Türkiye'den daha hızlı koştuğunu söyledi.

CHP lideri, son 10 yılda 7 kez af çıkarıldığını hatırlatarak, bunun vatandaş yükümlülüklerini yerine getiremediği için yapıldığını söyledi. Son dönemde yapılan zamlara değinen Kılıçdaroğlu; "Mazottan doğalgaza, vergiye kadar her şeye zam yapıldı. Bu kadar zammın yapıldığı, ekonominin bu kadar çıkmaza sürüklendiği bir ortamda Ekonomik Sosyal Konsey niye toplanmaz? Konsey en son 5 Şubat 2009'da toplanmış. Oysa 3 ayda bir toplanması zorunlu. 44 milyon kişi 2 günde bir, et yemeği yiyemiyor. 26 milyon kişi eskiyen kıyafetini değiştiremiyor. 42 milyon kişi borç altında eziliyor. 49 milyon kişi ay sonunu zor getiriyor. Bu kadar sorun altında ezilen bir yapı varsa, izlenen politikalarda bir yanlış vardır" dedi.

OECD'nin yayımladığı rapora değinen Kılıçdaroğlu bazı istatistiklerden örnekler verdi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti; "36 ülke arasında, konutların yaşama uygulanluğu açısından 36'ncı, iş güvencesi açısından 35'inci, istihdam oranı açısından 36 ülke arasında sonuncu, sosyal eşitsizlik açısında 36 ülke arasında 35'inciyiz. Eğitim süresi açısından, eğitimde cinsiyet eşitliği açısından ve uzun süre çalışma açısından da sonuncuyuz. 4+4+4 uygulamasının Türkiye'nin geleceği açısından ortaya koyacağı karamsar tabloyu hiçbir yurttaş görmezden gelmesin."

"KİMDEN GELİRSE GELSİN VESAYETİ KABUL ETMİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin büyük bir cezaevine dönüştüğünü söyleyerek; "Aydınlar, gazeteciler, askerler, düşünürler, öğrenciler hapiste. Vatandaş 'Allah kimseyi mahkemeye düşürmesin' diyor. Adaletin dağıtılacağı yerden kaçıyor. Bütün dünya Türkiye'yle alay ediyor. Biz şunu söyledik; Darbeye karşıyız, demokrasilerde darbe olmaz. Demokrasilerde 'vesayet' sistemi de olmaz. Kimden gelirse gelsin vesayeti kabul etmiyoruz. Eğer siz gerçekten darbeye karşıysanız, gelin 12 Eylül'de Kenan Evren ve arkadaşlarının yaptığı yasaları değiştirelim dedik, gelmediler. Darbe hukukundan beslenen bir siyasi iktidar ülkeye demokrasiyi getiremez" diye konuştu.

CHP lideri, 6 Haziran 2003 tarihli bir Wikileaks belgesi açıkladı. Belgede dönemin ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin bir kripto gönderdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, kriptoda şunların yazdığını söyledi;

"Generaller için söylüyor: AKP'den seçilmiş Recep Tayyip Erdoğan'ın davranışlarından büyük rahatsızlık duymaktalar. Erdoğan çok güçlü bir müttefikimizdir. Generallerin bu tutumu ABD menfaatlerinin korunması açısından engelleyicidir. Orgeneral Hilmi Özkök'ün sadakatli duruşu sahiplenilmelidir. Muhalif orgeneraller, Özkük'ün çizgisine itiraz etmektedirler. Erdoğan kendisine desteğin devamı halinde, ABD'nin bir müttefiki olarak, Ortadoğu ve Irak dahil olmak üzere, Türk hava sahasını, kara ve demiryollarını, Mersin ve İskenderun Limanları'nı kullanımımıza açacağını taahhüt etmektedir. Ancak Türk ordusundaki üst rütbeli subaylar tarafından sürekli engellenmek istenmekteyiz. Bu bakımdan değerlendirildiğinde, güçlü bir medya grubunun oluşturulmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konu Erdoğan ile paylaşılmış olup, gereğinin değerlendirileceği hakkında olumlu değerlendirmelerin yapıldığı ve yapılacağı teyidi alınmıştır."

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenaze törenini istismar ettiğini savunarak şunları söyledi;

"Cami avlusunda halk ozanının naaşını istimar edebilirsiniz, ettiniz de. Ama ben Erdoğan'a bu belgenin içerdiği konuları açıkca sormak istiyorum: bu belge doğru mudur, yanlış mıdır? Bu belge doğrultusunda sen o taahhütleri kimden izin alarak verdin? Kendi ülkesinin değil, başka ülkelerin çıkarlarını koruyan bir başbakan, bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olmaz. Halkımın görmesini isterim. Kendi ülkesinin çıkarlarını korumayan adama 'hain' denir. Belgeler gündeme düştüğünde, belgeleri yayınlayanlara en ağır hakaretlerde bulunmuştu Erdoğan, sonra medya sesini kesti, ürktüler, korktular. Korkmayan tek makam var: O da CHP. "

"KENDİ İKTİDARINI BAŞKALARINA BORÇLU OLAN KİŞİ ÜLKEYE HİZMET ETMEZ"

Başbakan Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu; "Erdoğan bu ülkenin çıkarlarını savunmuyorsun. ABD Büyükelçisi, yanlış bilgi vermez heralde. Teyidi alınmıştır demek evet yapacağım demektir. Biraz ileri gittiklerinde beyzbol sopasıyla ders verdiler. Bir dakika dediler.

Biz aç kalabiliriz, yoksul olabiliriz, sorunlarımız olabilir. Ama hiçbir zaman başka bir ülkenin bu bölgede taşeronluğuna soyunmadık, soyunmayacağız da. Kendi iktidarını başkalarına borçlu olan kişi ülkeye hizmet etmez. Başkasının atına binen kişi sanırki ben hedefime gidiyorum. Atın sahibi ıslık çaldığında at sahibine gidecektir, o da üstünde. Geldiğimiz nokta budur" dedi.


Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    







Erişim engeli sonrası X'te Ekrem İmamoğlu akımı
Papa Françesko yaşamını yitirdi.
Yunanistan Türk yatırımcıların adalara ilgisinden endişeli
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'den Avrupa'ya İmamoğlu ile dayanışma çağrısı
Yüzlerce öğrenciden ABD'yi terk etmeleri istendi.

Hindistan-Pakistan Savaşı Senaryosu
Hindistan - Yeni Zelanda: Sessiz ama Kritik Bir Ortaklık
Gazze'de gıda stokları tükendi: Açlık krizi derinleşiyor
Suriye nasıl kutsallaştırıldı? Suriyeliler umutlu olabilir mi?
Penguen ve foklara da vergi uygulaması…

Trump: Çin'den ithal edilen mallara uygulanan gümrük vergisi oranı % 125'e çıkarılacak
Trump yeni gümrük vergisi tarifelerini açıkladı.
Avrupa’nın en az et yiyen ülkesi Türkiye: Fiyatlar 5 yılda % 1230 arttı!
Türkiye'de ekonomi bir kez daha belirsizlik döneminde
ABD-Çin hattında ticaret savaşı: “Soğuk Savaş’tan beri görülmemiş bir rekabet”

Avrupa gözünü ABD'li akademisyenlere dikti.
Türkiye'de Covid-19 salgını yaşam süresini azalttı.
Uzmanlar uyardı: "Uzun yaşayanlardan tavsiye almayın"
Fahri Kiamil
İki annenin başlattığı akıllı telefon karşıtı hareket çığ gibi büyüdü

JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024
KOLLEKTİF OYNAMALI KAZANMAK İÇİN
Oxford Sözlüğü yılın kelimesini seçti: Beyin çürümesi

Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?
Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…
“KADERİMİZ DIŞARDAN YAZILAMAZ - DIŞARI KADERİ BELİRLEYEMEZ…”
Niyetime İlham

Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.
Su üzerindeki iklim değişikliği baskısı Türkiye'yi su fakiri olmaya sürüklüyor.

Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…
Çin'den gövde gösterisi: Yarı maratonda robotlar insanlarla yarıştı…
Çin'in 10 yıllık yüksek teknoloji planı nasıl işledi?
Devrimsel Bir Teknoloji: Kaykay Şasi

NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.
At binmenin kökenine dair ezber bozuldu.

AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez
Af Örgütü: Türkiye'de yargıya müdahale derinleşti
"Türkiye'de gazeteciler baskı ve yıldırma ile karşı karşıya"
Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından 2024 yılı yolsuzluk algı endeksi açıklandı!
Türkiye OECD’de gelir eşitsizliğinin en yüksek olduğu 4. ülke

Bu sistemdeki bir kusur değil, sistemin kendisi
Post-truth dünyada adalet nedir?
1919-1922'de Bir Mayıs’lar, Gösteriler, Yürüyüşler
Türkiye halkı otokrasiye direniyor. Sessizlikten daha fazlasını hak ediyorlar.
Kakao Endüstrisinde Çocuk İşçiliği: Tadı Kadar Tatlı Değil

KURBANIM BUGÜN
KAZ DAĞI
GÜNÜN HABERİ
NE İSEN O
KILAVUZ KARGA

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git