A Yorum
  Acilis Sayfasi Yap Sik Kullanilanlara Ekle  

   
A yorum Kurum
iletisim
login
yayin ilkeleri...



yazi dizileri

Yazı karekteri : (+) Büyük | (-) Küçük

Teröre karşı sivil duyarlılık

Kategori Kategori: Ayorum Güncel | Yorumlar 0 Yorum | Yazar Yazan: Haberci | 10 Ekim 2007 02:29:58

Hacettepe Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde rektörler, öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve binlerce öğrenci 15 askerin şehit edilmesini sessiz yürüyüşle protesto etti. Terör örgütü; üniversite senatoları, DİSK, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile İstanbul ve Şanlıurfa baroları tarafından lanetlendi. Şırnak ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edilmesi üniversitelerde çeşitli eylemlerle kınandı.

Ankara Üniversitesi'nde öğrenciler, şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Sessiz Yürüyüş"e Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen'in yanı sıra öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve binlerce öğrenci katıldı. İstanbul'da 36 kadın örgütü ve şehit yakınları "13 şehit için 13 dakikalık saygı duruşu"nda bulunarak terörü protesto ettiler.

Diyarbakır ve Şırnak'ta 15 askerin şehit edilmesine tepkiler sürüyor. Eğitim-İş üyesi öğretmenler, terörü lanetlemek için bugün okullarda "Siyah Kurdela'' takma kararı aldı.


Ankara: Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Sessiz Yürüyüş"e Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen 'in yanı sıra öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve binlerce öğrenci katıldı. Topluluk, açılan Türk Bayrağı'yla birlikte "sessizce" Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında öğrencilerin ve akademisyenlerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Yerleşkesi'nde bir araya gelen öğrenciler yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Terörü destekleyenleri ve onu bir ur gibi vatanın kalbine yerleştirenleri biliyoruz. Bu gruplar, sözde savunmaya çalıştıkları insanların demokratik haklarının sağlanması ve yaşadıkları bölgelerin kalkınma çalışmalarını kendi elleriyle engelliyor. Bu nedenle bölücü terör örgütü, Kürt kökenli yurttaşlarımızın en büyük düşmanıdır.''
İstanbul: İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği'nin de aralarında bulunduğu 36 kadın örgütü ve şehit yakınları " 13 şehit için 13 dakikalık saygı duruşu "nda bulunarak terörü protesto ettiler. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde " Biz de Varız " sloganıyla gerçekleştirilen sessiz eylemin ardından açıklama yapan İKKB Başkanı Nazan Moroğlu, " Artık şehitlerin kanları yerde kalmasın. Buna dur deme zamanı geldi de geçti " dedi. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Yerleşkesi önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri "Biz askerlerimizi alçakça katledenleri biliyoruz. Türkiye'nin sözde müttefiki ABD, PKK'nin Irak'taki faaliyetlerini seyretmekte, hatta desteklemektedir" açıklamasında bulundular.
İzmir: Aralarında Cumok İzmir, İzmir Barosu, ADD Bornova, Balçova, Güzelbahçe ve Urla şubeleri, Yarımada Cumhuriyet Platformu, gibi sivil toplum örgütü üyelerinin bulunduğu yurttaşlar, Konak YKM önünde basın açıklaması yaptı. İzmir Valiliği önüne yürümek isteyen kitleye, emniyet güçleri izin vermedi. Tepkiler üzerine kalabalığın valiliğe 200 metre kala durması kararlaştırıldı. Grup adına açıklama yapan CUMOK İzmir Temsilcisi Demet Günoğlu, "Sorun çözülmedikçe akan kanlardan birinci derecede sorumlu olan yine iktidar olacaktır. İktidarı istifaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Trabzon: Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimi ve öğretim üyeleri, Merkez Kampus'ta sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Üniversite bildirisini okuyan KTÜ Rektör Yardımcısı Selahattin Köse, "Türk milleti, bu hain saldırıdan yılmayacağı gibi mücadele azmini de yitirmeyecektir'' dedi.
Antalya: Alanya ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi'nin organizasyonuyla Atatürk Anıtı önünde şehitler anısına saygı duruşu yapıldı.
Üniversite senatoları kınadı. Gazi, Abant İzzet Baysal, Uludağ, Balıkesir, Trakya, Dicle, Kocaeli, Amasya, Fırat üniversiteleri senatoları ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan ayrı ayrı açıklamalarda, terör örgütüne destek veren dış güçlere karşı tavır konulması çağrısında bulunuldu.

Facebook'ta paylaş   |   Twitter'da paylaş


 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış




Erdoğan'ın tek hedefi iktidarını korumak…
İşçiyi Bırak Kutlasın
Erişim engeli sonrası X'te Ekrem İmamoğlu akımı
Papa Françesko yaşamını yitirdi.
Yunanistan Türk yatırımcıların adalara ilgisinden endişeli

Nepal, Bangladeş ve Sri Lanka’da halk liderleri devirdi.
Trump’ın yanıltıcı iddiaları!
Bir pedofil MAGA'yı nasıl bozdu?
ABD’nin Venezuela hedefi ne?
Avustralya İran'ı antisemit saldırılar düzenlemekle suçlayarak büyükelçisini sınır dışı etti.

Türkiye'de yoksulluk sınırı 88 bin liraya dayandı.
KKM'nin ülkeye maliyeti ne kadar oldu?
ABD'de gümrük gelirlerindeki artış, Temmuz'da rekor harcamalarla yükselen bütçe açığını frenleyemedi…
Çin yapay zekayla “yumuşak gücünü” artırıyor.
Avrupa nasıl Çin'le ABD'nin arasında kaldı?

Cilt kanseri oranında dünyada başı çeken Avustralya'da güneş kremi skandalı.
Dünya Sağlık Örgütü: '7 Ağustos'ta Türkiye'de maymun çiçeği tespit edildi'
Yeni Zelanda'dan yeni turist politikası…
Dünyanın en eğlenceli 40 ülkesi seçildi.
Dedikodu neden toplumda 'olumlu' bir rol oynar?

Osman Hamdi Bey’i bilmeyen varsa bile herhalde Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bilmeyen yoktur ya “Mihrap” tablosu...
JAK İHMALYAN'DAN: “RESİM ANLAYIŞIM”
Jak İhmalyan sergisi İstanbul'da
MADELEİNE RİFFAUD, 1924-2024
KOLLEKTİF OYNAMALI KAZANMAK İÇİN

KE.KE.ME. (KKM)
Yapay Zeka Felsefesi
Tutunarak kalmak mı? Bulanmadan donmadan akmak mı?
Tokyo’dan Hasanlar’a, Kudüs’te bir mahkemeden bizim buralara…
“KADERİMİZ DIŞARDAN YAZILAMAZ - DIŞARI KADERİ BELİRLEYEMEZ…”

Yeryüzünü fırına çeviren atmosfer olayı: Isı kubbesi
Dünyanın hareket halindeki en eski buzdağlarından biri yaban hayatı cenneti ile çarpışabilir
Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı.
AB İklim İzleme Servisi: 2024 yazı kaydedilen en sıcak yaz oldu.
Akdeniz'deki yaşam yok oluşun eşiğine gelmiş.

WhoFi: Wi-Fi sinyaliyle kimlik tespiti dönemi başlıyor.
500 yıllık Da Vinci çizimi sessiz drone teknolojisine ilham verdi.
Çin, HDMI ve DisplayPort alternatifini piyasaya sürdü.
Telefonlar depremi 30 saniye önce bildirdi…
Çin'den gövde gösterisi: Yarı maratonda robotlar insanlarla yarıştı…

Amerika kıtasında 'olmaması gereken' yeni bir insan türü keşfedildi: Checua nedir? Türkler ile bağlantıları var mı?
NASA'nın en kuvvetli teleskobu, evrendeki beklenmedik gelişmeyi ortaya koydu.
İncil'de sözü edilen mistik ağaç 1000 yıllık tohumla yeniden yetiştirildi.
Karıncaların 66 milyon yıldır tarım yaptığı ortaya çıktı.
Antik Mısır'daki popüler masa oyununun şaşırtıcı kökenleri ortaya çıktı.

Türkiye’de üniversite mezunlarının geliri Avrupa’nın en düşük seviyesinde…
Gerçek işsizlik yüzde 29,6!
Türkiye’de tek kişilik
UNICEF raporunda Türkiye'deki çocuklar son sıralarda
AP'den Türkiye'ye sert mesaj: Kriterler müzakere edilemez

KISA KESİLMİŞLER, AĞUSTOS 2025
ÖZERK, FEDERAL, KONFEDERAL
MÜNİH, 30 EYLÜL
DİL DEMİŞKEN
BABAM

Kayyum
BU VATAN
HAFIZA-İ BEŞER
AMEN...
BASTİLLE

Mimar Sinan: Bir Dehanın Yükselişi ve Osmanlı Mimarisinin Zirvesi
İskandinav Göçleri ve Vikinglerin Avrupa Üzerindeki Etkisi
Hümanizm Nedir?
Osmanlı’da kahve kültürü, Osmanlı’da kahve isimleri..
Amerika’da Ayrımcı Politikalar ve Siyahi Mücadele Tarihi


kose yazarlari En Cok Okunanlar
Son 30 günde en çok okunanlar
En Cok Okunanlar










Basa git